Vi vill härmed förtydliga vad som gäller kring Sundsvall Hockeys och Timrå IKs gemensamma Damlag, Sundsvall Timrå.

Vi har tillsammans under våren tagit ställning och beslutat, att vi inte kan driva laget i SDHL. Vi har konstaterat att vi inte har de sportsliga, organisatoriska eller ekonomiska förutsättningar som krävs för spel i den högsta ligan. Sundsvall Hockey är idag tvingade att genomföra ett antal åtgärder i en helhet där damverksamheten är en del av den. Vi behöver på kort sikt ekonomiskt och organisatoriskt komma i balans. Under våren har samarbetsavtalet med Timrå IK gått ut och Timrå IK väljer att inte förnya avtalet med de förutsättningar som idag gäller.

Vi har under den senaste tiden undersökt möjligheten att i ny regi, med nya krafter och ny finansiering starta en förening. För att där ta över serietillhörigheten och få tillstånd att spela i SDHL. Dessvärre beslutades det i Svenska Ishockeyförbundet att det inte är genomförbart.

Vi har i de bägge föreningarna underlag att på sikt skapa något bra och hållbart. Vi vill börja om och bygga en mer stabil grund med egna spelare och därav skapa bättre förutsättningar att i framtiden sikta mot toppen igen. Vi vill starta ett Hockeygymnasium med goda möjligheter att studera och samtidigt utvecklas inom hockeyn.

Vi har därför beslutat att ställa vår plats till förfogande i SDHL. Båda klubbarna vill satsa på egna spelare och om förutsättningar finns spela i Div 1 med ett gemensamt lag.

Vid frågor kontakta:

Stefan Lindqvist, Klubbchef Sundsvall Hockey, 060-553887

Jörgen Wahlberg, Klubbchef Timrå IK, 060-7891022

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail