Sundsvall var rankad trea inför Playoff 2 och fick därför välja motståndare. Sundsvall fick välja mellan Asplöven, Piteå och Vimmerby. Av dessa tre lag så valde man Vimmerby.

Eftersom Sundsvall är det högre rankade laget så kommer man att få hemmaplansfördel. Men först ska man åka ner till Vimmerby innan man eventuellt får två raka hemmamatcher.

Det är första gången som Sundsvall Hockey och Vimmerby möter varandra så det kommer att bli en ny bekantskap för både Vimmerbys och Sundsvalls publik.

Vimmerby är ett lag som haft en ganska turbulent säsong. Man tog sig till Allettan genom en tredjeplats i grundserien (med endast två poängs marginal ner till sjätteplacerade Tranås) men i Allettan började det riktigt tungt för smålänningarna och det slutade med att man sparkade tränaren Jeff Hällegard och Eric Karlsson fick ta över. Det vände ganska snabbt för laget och man lyckades tillslut jobba sig upp till en fjärdeplats i tabellen.

I första playoffrundan slog Vimmerby ut Skövde med 2-0 i matcher.

Sundsvall avslutade Allettan med fyra raka vinster och man var tre poäng från att knipa förstaplatsen men hamnade tillslut precis bakom Visby/Roma och ettan Huddinge.
Sedan dess har Sundsvall haft matchledigt och hemsidan tog ett snabbt snack med tränare Gradin inför matchen

Hur har ni fokuserad dessa dagar inför Playoffmatchen?
– Vi har tränat på rätt bra och sedan tog vi en ledig helg. Efter det så har vi tränat måndag och tisdag och på onsdagen reste vi mer eller mindre hela dagen. Idag har vi haft en lättare värmning och bekantat oss med hallen,.

Hur ser truppläget ut inför matchen?
– Bortsett från Christoffer Persson som troligtvis är borta resten av säsongen så saknar vi Sebastian Owuya som har en känning som hindrar honom från spel. Vi får se om han kan vara med till helgen igen.

 

Du kan se matchen mot Vimmerby borta på:

https://vimmerbyhockey.solidtango.com/live/vimmerby-hockey-vs-sundsvall-hockey

Sundsvalls första hemmamatch spelas sedan den lördagen den 11:e och den eventuellt andra matchen spelas den 12:e

2017-03-11 IF Sundsvall Hockey – Vimmerby HC      Sundsvall Energi Arena

2017-03-12 IF Sundsvall Hockey – Vimmerby HC      Sundsvall Energi Arena *

* Spelas endast om ställningen är 1-1 i matcher.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail