Snipp snapp snut så var sagan slut.

Sundsvall förlorade den avgörande matchen mot Vimmerby och således är säsongen över för Sundsvalls del.

Matchen började tätt och båda lagen såg till att minimera sina misstag vilket gjorde att antalet målchanser var få. Första perioden var en ganska intetsägande historia och att det stog 0-0 inför den andra perioden var fullt logiskt.

I den andra perioden så var det Vimmerby som öppnade målskyttet efter att Sundsvall missat att hålla rent framför mål i boxplay. Efter målet lyfte sig spelet lite och det blev lite grinigare. Sundsvall fick också in en kvittering efter att ett skott tagit oturligt i huvudet på en vimmerbyspelare. Vimmerby blev ställda och stillastående och Sundsvall kunde skjuta in kvitteringen. Resten av perioden bestod till mesta delen av kamp och det var ofta som spelet fastnade i sarghörnen.

I den sista perioden fortsatte det griniga spelet och i en fyra mot fyra situation (även om Sundsvall precis blivit fulltagliga) så kunde Vimmerby ta ledningen. Markus Modigs pricksköt in pucken bakom Åkerlund. Endast en minut senare kunde Vimmerby utöka sin ledningen efter en stor försvarsmiss från Sundsvalls sida.

Efter målet fick Sundsvall två raka powerplay och man lyckades få in en reducering. Sådär jättespännande blev det dock aldrig utan Vimmerby försvarade sig bra och Sundsvall blev handlingsförlamade.

Grattis säger vi till Vimmerby och önskar dem lycka till inför PO3.

Matchfakta:

IF Sundsvall Hockey – Vimmerby HC 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)

Skott: 25-31

Utvisningar: 10 (5 x 2 min) – 14 (7 x 2 min)

Mål:

0-1 (24:03) Pontus Gulidén (Markus Modigs, Hampus Harlestam)
1-1 (39.01) Mathias Franzén (Filip Lander, Markus Kinisjärvi)
1-2 (45:18) Markus Modigs (Karl Johansson, Pontus Gullidén)
1-3 (46:35) Petter Runesson
2-3 (52:26) Isak Stenlund-Ädelgran (Filip Lander)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail