Vi befinner oss i ett akut ekonomiskt läge där vi nu kan konstatera att vi behöver hjälp från våra medlemmar, samarbetspartners och övriga.

Vi har de senaste två åren dragits med stora förändringar. Säsongen 2014/2015 gick vi upp i HockeyAllsvenskan vilket då var målet. Den allsvenska och den senaste säsongen har inneburit en stor förändring med både uppflyttning och nedflyttning i seriesystemet, vilket har påverkat oss organisatoriskt och ekonomiskt. Vi kan nu konstatera att vi inte klarat av förändringarna och de mål vi satte upp, inte minst ekonomiskt. Vi har inför denna säsong med oss ett underskott och ser tyvärr även att trenden håller i sig innevarande säsong.

Vi har därför inför framtiden blivit tvingade att göra nödvändiga åtgärder. Åtgärder som vi började med under hösten. Vi har genomfört uppsägningar av personal och ser för närvarande över alla kostnader för att minimera dessa. Men vi är idag i en jobbig ekonomisk situation där vi behöver hjälp.

 

Idag är vårt mål att fortsätta driva Sundsvall Hockey som förening. Viktigast av allt är att vår ungdoms- och juniorverksamhet kan fortsätta med oförändrad situation. Vi har idag ca 400 aktiva ungdomar, upp mot 100 ledare och många föräldrar som varje dag är engagerade i sporten ishockey i föreningen Sundsvall Hockey. Vi vill framför allt att våra barn och ungdomar ska få fortsätta ha en meningsfull sysselsättning och utvecklas inom sin sport.

 

Många av dom som följer Sundsvall Hockey vill se ett så starkt herr-A-lag som möjligt. Representationslagen, dam och herr, är det som som syns utåt och som de flesta förknippar med föreningen. Vi kommer att försöka bibehålla nivån på damlaget. För herrlaget kommer det att bli en så låg kostnad som bara är möjlig, eftersom det primära målet är att få en ekonomi i balans igen.

Sundsvall Hockeys mål är att i framtiden spela i Hockeyallsvenskan med herrlaget igen och att etablera damlaget i SDHL. Vi kommer att ha en långsiktig sportslig ambition med våra lag men den här åtgärden med att få ordning på ekonomin är helt nödvändig först.

Vi kommer att ha en tuff tid framför oss med hårt jobb både på och vid sidan om hockeyplanen och behöver nu hjälp för att överleva.

Vi har nu startat en insamling som vi hoppas kunna hjälpa oss, se länken nedan:

https://foreningsinsamling.se/fundraisers/sundsvallhockey/

 

Med vänlig hälsning

IF Sundsvall Hockey

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail