Sundsvalls A-juniorer inledde säsongen med två klara vinster mot Kiruna och Kalix. Nu väntar hemmapremiär till helgen med hemmamatcher mot Örnsköldsvik och Björklöven. Förra säsongen vann J20-laget den 33 matcher långa grundserien men i den sex matcher korta slutspelsserien kom man inte upp i nivå de första matcherna och kom igång för sent för att kunna gå vidare till playoff mot superelit. Den här säsongen går de sex första lagen vidare till slutspelsserien. Laget tränas denna säsong av Håkan Samuelsson, Per Hallin och Fredrik Mannström. Hemmapremiären spelas på lördag mot Örnsköldsvik med matchstart 15,30. Inträdet endast 20 kronor.

 

Hemsidan ringde upp tränare Håkan Samuelsson inför hemmapremiären.

Ni inledde serien i helgen med två klara vinster mot Kiruna(10-1) och Kalix(9-1). Såg matcherna ut som resultatet visar?

  • Ja, det gjorde det. Vi visste inget om lagen vi skulle möta på förhand utan vi var förberedda på att möta bra motstånd så vi satte högsta fart från början. Vi såg snabbt att de hade svårt att ta sig ur egen zon och vi ville verkligen vinna. På vägen till Kalix träffade vi på Östersund som spelat mot dem på lördagen och de sa att Kalix var snabb i korridoren, dvs snabba yttrar så vi var förberedd för en tuff match. Mot Kalix var vi bättre än mot Kiruna. De hade visserligen 1-3 och hade de fått en tvåa där så men vi gick för fullt och gjorde en helgjuten insats.

Ni har nu hemmapremiär i helgen mot Örnsköldsvik och Björklöven. Vad tror du om dessa två matcher?

  • Vi har haft bra träningar den här veckan där vi nött lite extra på powerplay. Både Örnsköldsvik och Björklöven är av tradition bra organiserade. Örnsköldsvik brukar innehålla många Modograbbar. Nu fokuserar vi mest på Ö-vik på lördag för att göra en bra insats mot dem.

Vad har ni för målsättning och vilka förväntningar ska vi ha på årets upplaga?

  • Målsättningen i gruppen är att i den första serien som avslutas i slutet av Januari vara bland de sex första lagen som tar sig vidare till en slutspelsserie.

Vilka lag tippas i toppen?

  • Har inte hört att det är något lag som riktigt tippas i toppen. Det kan skilja en del på lagen från helg till helg då en del lag ibland har förstärkning av överåriga spelare. Den möjligheten har vi inte i år utan vi snarare förstärker laget med yngre spelare.

Varför ska man gå och se er hemmapremiär på lördag?

  • Vi har ett intressant lag. Vi är det äldsta laget i föreningen och jag tycker man ska ge J-20 matcherna en chans. Man ska komma ihåg att det är juniorhockey så det kan bli lite obalans ibland jämfört med seniorhockeyn. Våra matcher är ett bra sätt för de som vill mötas och ha trevligt nu när vi inte har något a-lag. Kioskerna kommer att vara öppna.

Finns det några spelarprofiler du tycker de som inte sett er spela tidigare ska titta lite extra på?

  • Formationen med Ali Assaf, Olle Lövbom och Max Bååth har sett riktigt vass ut. Annars har vi ett jämnt lag och vi kommer spela med sju backar och fyra kedjor i helgen.

Mathias Jonsson

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail