Truppnytt. Ny målvakt och egna produkter klar.

Sundsvall Hockey kan i dag meddela att Magnus Åkerlund återvänder till Medelpad där spel med Sundsvall Hockey väntar kommande säsong. Åkerlund som de två senaste säsongerna representerat Ålborg i den danska högstaligan.

– Jag är oerhört glad att Magnus valde att komma till oss. En stor målvakt som täcker målet och har fantastiska reflexer, stor erfarenhet och har spelat länge på högsta nivå, säger sportchef Stefan Lindqvist.
28-årige Åkerlund har 54 SHL-matcher på meritlistan samt spel i HockeyAllsvenskan för såväl Borås som Sundsvall Hockey. Båda säsongerna i Danmark har han haft en räddningsprocent på över 91. Lindqvist är också mycket nöjd med att värvningen gått i lås, en värvning som han tror kommer ha stor betydelse inte minst längre fram i säsongen.
– Han kommer att bli viktig för oss när det avgörs, det är en av våra absolut viktigaste värvningar, säger Lindqvist.

Sundsvall Hockey kan även meddela att de två egna produkterna Emil Fahlander och Hannes Bostedt skrivit på för kommande säsong. Emil Fahlander är född 1995 och Hannes Bostedt 1994, redan föregående säsong fick båda vara med och känna på seniorhockey under stora perioder.
– De har varit med till och från och nu känner vi att det är läge för dem att kliva upp på allvar. Det här är ju våra killar också så det ska bli kul att få fortsätta se och följa dem, säger sportchef Stefan Lindqvist.
Emil Fahlander svarade den förra säsongen för 41 matcher i A-laget.
– En stor och kraftfull spelare som har både fysiken och tekniken med sig, träningsvillig, säger Lindqvist. För Hannes Bostedt blev det 18 A-lagsmatcher förra säsongen.
– Hannes har en bra storlek, är fysisk och har ett bra skott. Han var ju med lite i fjol redan även han, säger Lindqvist. Kontrakten är på ett år.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
By | 2014-06-16T06:34:02+00:00 2014/06/16|
Open

Sundsvall EnergiBauerBauerBauer